Secretarul general al Partidului Popular European (PPE), Antonio Lopez, le-a transmis luni liberalilor că la următoarele alegeri vor fi aproape de oameni și nu vor face ca PSD - "să folosească Bruxelles-ul drept carne de tun".

"Indiferent cine este la guvernare, PNL se gândește la binele românilor. Nu înțeleg această manie a social-democraților de a spune că eurodeputatii români din partea PNL distrug imaginea României la Bruxelles. Mint, pentru că eurodeputații PNL din România mi-au cerut ca întotdeauna să am în gând și în suflet România. Nu pot să spun același lucru despre eurodeputații socialiști și mă refer și la Frans Timmermans, candidat la președinție CE, care critică România. Nu înțeleg această ipocrizie", a declarat Antonio Lopez, la București, unde participă la ședința Biroului Politic Național al PNL.

De asemenea, Lopez spune că, spre deosebire de liderii PES și ALDE, popularii europeni sunt uniți.

"Spre deosebire de Partidul Socialist și ALDE, care sunt foarte divizate, luați exemplele atacurilor lui Guy Verhofstadt și Frans Timmermans, noi, PPE, suntem uniți, iar PNL este fundamental nu doar în această campanie (a alegerilor europarlamentare - n.r.), ci în toată Europa. (...) Munca este dificilă, avem de a face cu mulți populiști", a mai adăugat Lopez.

Acesta le-a mai transmis liberalilor că împreună vor câștiga toate alegerile, iar "cel care vrea să se plângă, să devină eurosceptic, să fie slab, știe unde poate să meargă - are de ales între ALDE și Partidul Socialist". 

Totodată, secretarul general al PPE a afirmat că PNL nu va face ca PSD - să folosească Bruxelles-ul drept "carne de tun".

"Dacă cineva de aici crede că eu am venit de la Bruxelles pentru a vă spune cum se câștigă alegerile, greșește. Dumneavoastră știți foarte bine cum se câștigă alegerile. E o chestiune care vă diferențiază de Guvernul acestei țări. Dumneavoastră, în următoarele alegeri prezidențiale, parlamentare, locale veți fi în legătură cu oamenii. Nu veți face ca PSD, să folosiți Bruxelles-ul drept carne de tun. Aveți mulți ani în care ați lucrat atât în Guvern, cât și în Opoziție pentru binele României și al românilor", a conchis Lopez.