Biroul permanent al Senatului a stabilit pentru 2 aprilie termenul final acordat Comisiei juridice pentru un punct de vedere referitor la cererea DNA în cazullui Călin Popescu Tăriceanu.

"Au fost două puncte pe ordinea de zi. La unul dintre ele era o solicitare a unor colegi (senatorii PSD Viorel Salan, Ovidiu Marciu - n.r.) de a studia dosarul care îl privește pe domnul președinte Tăriceanu și alți colegi (senatorii PSD Aurel Soporan, Liviu Mazilu și Liviu Pop - n.r.) care solicitau o prelungire a termenului (de consultare a documentelor - n.r.) și o solicitare a grupului USR de a dezbate și a avea un raport în șapte zile. Am propus colegilor ca termenul final din partea Comisiei juridice să fie data de 2 aprilie. Au fost toți colegii de acord", a precizat luni vicepreședintele Senatului, Claudiu Manda, scrie Agerpres.

De asemenea, Liviu Dragnea a spus că speră ca până la finalul lunii martie să se dea votul asupra cererii DNA.

"Eu cred că până la sfârștiul lunii martie ar trebui să se voteze și o să vorbesc și cu colegii mei, o să le spun părerea mea", a spus președintele PSD.

+++

La începutul lunii noiembrie, DNA a trimis Senatului o solicitare de ridicare a imunității lui Călin Popescu Tăriceanu și aprobarea urmăririi penale, pentru luare de mită în perioada în care a fost premier. Fostul prim-ministru zice că în mandatul lui nu s-a făcut nicio plată.