Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, explică faptul că a avut o relație "foarte bună" cu liderul deputaților ALDE, Guy Verhofstadt, dar campania electorală din ultima perioadă "îi tulbură analiza".

"Am avut o relație foarte bună cu Verhofstadt, din păcate, în ultima perioadă, am impresă că această campanie electorală îi tulbură analiza și nu vede ceeea ce s-a întâmplat în România. Este preocupat, și părerea mea este că e un lucru bun, când apar semnale de îngrijorare. (...) Aceste semne de întrebare nu trebuie luate ca atare. Trebuie analizate, se bazează pe ceva sau sunt simple îngrijorări lansate în spațiul public?", a declarat Călin Popescu Tăriceanu la interviurile Adevărul Live.

Tăriceanu a mai spus că în utlimii ani i-a tot spus lui Verhofstadt despre abuzurile din România, dar acesta nu a "schițat cel mai mic gest".

"În România, derapajele de la statul de drept au început în urmă cu 10-12 ani. S-au întâmplat lucruri foarte grave - abuzuri, excese, protocoalele secrete. (...) Ce s-a întâmplat? Din păcate nu l-am auzit pe Guy Verhofstadt, căruia i-am spus de aceste realități, schițând cel mai mic gest de reținere, revoltă, critică. Am vaga impresie că este prea prins de campania electorală și gândește în termeni politico-electorali", a completat acesta.