Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține că a discutat cu PSD încheierea subiectului justiției până la 1 martie, dar încă se discută despre OUG pe Codurile penale, iar ministrul Toader este criticat și de putere, și de opoziție.

„Noi am discutat mai demult ca să închidem agenda cu justiția până la 1 martie. Acesta a fost unul din subiectele pe care le-am discutat la un moment dat împreună cu doamna prim-ministru, cu Liviu Dragnea, în cadrul unei reuniuni informale, ca să închidem aceste subiecte. Astăzi suntem pe 11 aprilie și noi stăm încă și discutăm, dăm ordonanțele, reia Parlamentul procesul, și despre alegerile europene ce discutăm? –Păi domne, stați puțin, că în România s-ar putea să se dea OUG. Așa este. Cei din Opoziție bineînțeles că profită și cei din Parlamentul European intervin în această chesiune”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la DC News, transmite Mediafax.

Liderul ALDE a afirmat că subiectul nemulțumirilor la adresa lui Tudorel Toader constituie avantaj la alegeri, pentru opoziție și pentru Parlamentul European.

„Tudorel Toader este extrem de criticat și a fost în ultima perioadă în privința reformei din justiție. A fost criticat de opoziție, acum ajunge să fie criticat de majoritatea care susține Guvernul. (...) E foarte greu de tranșat acest subiect. Este o inflamare pe care o văd și eu mi-aș fi dorit ca această problemă să fi fost soluționată și închisă mai demult, pentru că ea perturbă campania pentru alegerile pentru Parlamentul European. Noi în loc să discutăm despre problemele importante, legate de viitorul UE, imaginea României în Parlamentul European, cine se duce să susțină interesele noastre, noi le servim pe tavă un subiect multora din Parlamentul European. O să vedeți dezbaterile, deja sunt în campanie, cum o să își facă campanie electorală pe cârca României și a românilor. O să vedeți spectacolul din Parlamentul European. Niciunul nu o să vină să spună ceva concret. O să spună -statul de drept este în pericol în România-, o să zică -am auzit că sunt zvonuri că urmează să se adopte o OUG care să asigure impuritatea liderilor politici-. Pentru asta facem dezbatere în Parlamentul European? Păi dacă vine Preda și spune „-trag un semnal de alarmă, atenție, în România urmează să se întâmple ceva catastrofal-, ăia cred că e o problemă”, a adăugat Tăriceanu.