Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că le va trimite o scrisoare colegilor săi din grupul ALDE, în care să își manifeste nemulțumirea pentru că unii dintre aceștia au votat rezoluția privind statul de drept din România.

"Este un document pe care am avut posibilitatea să îl analizez înainte și pot să vă spun că este total dezechilibrat. Este subiectiv și pe mine mă dezamăgește profund. Astăzi sau mâine le voi trimite colegilor mei din grupul ALDE o scrisoare în care să îmi manifest nemulțumirea pentru poziția pe care unii dintre ei au adoptat-o. Nu toți din grupul ALDE au votat în favoarea rezoluției, dar o să aștept o listă exactă", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Lipsa subiectului privind protocoalele secrete cu SRI l-a nemulțumit pe șeful Senatului.

"La punctul 4 era o referire expresă care ridică problema legitimității protocoalelor semnate între serviciile de informații și diferite instituții din justiție. Această formulare, care era marcată cu litere bolduite în proiectul de rezoluție, a dispărut. Colegele mele din grupul ALDE au ridicat problema și a fost un amendament care s-a supus la vot și acest amendament a picat", a mai spus el.