Președintele Senatului susține că și Comisia Europeană are o responsabilitate în cazul protocoalelor SRI, dar nu își va asuma acest lucru.

"Comisia Europeană are o responsabilitate cu tot ce se întâmplă, nu îmi imaginez că iși va asuma responsabilitatea. Nouă ne revine această responsabilitate. Ce să facă Comisia Europeană? Ca au făcut o treabă superficială? Că au știut și nu au făcut nimic? Rămâne ca noi să ne facem treaba și cred că nu e mult spus dar trebuie să existe niște răspunderi. Aceste încălcări la legislatie penală, adăugări la lege, aceste protocoale adăugau și încălcau, nu pot să rămână la nivel de simple constatări, cred că trebuie să fie responsabilități asumat", a declarat marți seara, la Antena 3, Călin Popescu Tăriceanu.

"Noi suntem de zece ani într-un parteneriat cu CE în ceea ce înseamnă MCV. Ce observăm, că timp de zece ani rapoartele consemnau progrese și de fiecare dată se mai adăuga câte ceva.. . Acest MCV a făcut tot timpul rapoarte de progres interesante. În niciun raport nu apar problemele pe care de patru ani le semnalăm, pentru că ce apare acum la suprafață și confirmarea lucrurilor pe care le-am spus sigur la un moment dat”, a mai spus șeful Senatului.