Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost nevoit să își anuleze o vizită oficială în Maroc, la solicitarea părții marocane, potrivit unui comunicat de presă al Senatului.

"Vizita oficială a președintelui Senatului, dl. Călin Popescu Tăriceanu, în Regatul Maroc, care urma să aibă loc în perioada 27-31 martie 2019, a fost amânată la solicitarea părții marocane, urmând a fi reprogramată pentru o perioadă ulterioară, ce urmează a fi stabilită de comun acord", se arată în comunicatul transmis de Senat.

Potrivit G4Media.ro, partea marocană ar fi transmis prin canale diplomatice că nu este disponibilă pentru întâlniri și că motivul real ar fi anunțul premierului Dăncilă privind mutarea ambasadei.

Aceeași sursa arată că delegația României urma să se întâlnească cu președinții celor doua camere din Parlamentul marocan, cu șeful guvernului marocan și cu ministrul de externe. Vizita includea de asemenea, o depunere de coroane la mausoleul lui Mohammed V și un tur al portului Tanger Med, cel mai mare port al Marocului, care asigură legătura maritimă cu peste 90 de țări din lume.

+++

Pe fondul scandalului mutării ambasadei României din Israel, și Regele Iordaniei, Abdullah al II-lea, și-a anulat luni viziat programată în România după ce premierul Viorica Dăncilă a anunțat că Ambasada României din Israel va fi mutată de la Tel Aviv la Ierusalim.