Partidul Mișcarea Populară l-a desemnat pe Theodor Paleologu drept candidat al formațiunii la alegerile prezidențiale

Președintele de onoare al PMP, europarlamentarul Traian Băsescu, a făcut această propunere duminică la Colegiul Național al formațiunii, ocazie cu care l-a propus pentru funcția de purtător de cuvânt al partidului și al campaniei electorale a PMP pe Mihai Neamțu.

„După cercetări și analize, am ajuns la concluzia că trebuie să vă fac astăzi două propuneri: pe Theodor Paleologu pentru candidatura la funcția de președinte al României și pe Mihai Neamțu pentru funcția de purtător de cuvânt al partidului și al campaniei electorale”, a spus Băsescu, potrivit Agerpres.

Într-o postare pe Facebook, Theodor Paleologu îi dedică tatălui său, fostul scriitor și om politic Alexandru Paleologu, „marea încleștare care urmează”.

„Vocația mea este aceea de educator. Fiind vorba de o campanie prezidențială, o voi trata ca pe un imens exercițiu de pedagogie națională. Campania mea va fi, de fapt, un curs interactiv, pro bono, la scara întregii țări”, spune candidatul PMP la președinția României.

Președintele PMP, Eugen Tomac, se va ocupa de conducerea campaniei prezidențiale, potrivit lui Traian Băsescu. „Conducerea campaniei și-o va asuma președintele partidului. Având în vedere că nu candidează, este primul responsabil de funcționarea partidului în campanie și de mobilizarea partidului”, a explicat Băsescu.

Potrivit acestuia, Theodor Paleologu este „unul dintre puținii absolvenți ai Universității de la Sorbona, secția Filozofie, dar oricum absolvent de mare universitate internațională, care ar vrea să devină președinte al României”.

Băsescu a anunțat planuri mari de viitor pentru PMP.

„Prin această revenire a o parte dintre intelectuali către partid văd construcția viitoare. Ar trebui să ne angajăm la a fi un partid de 10% în 2020 și un partid care să crească spre 25-30% în 2024. Dar această construcție trebuie consecvent urmărită și susținută. Dacă noi am mers în campania de europarlamentare pe construcția europeană, acest element nu va lipsi din campania prezidențială. Va trebui să fie un program care să evite înjurăturile specifice politicii românești, va trebui să fie un program care să dea o viziune despre România viitoare”, a subliniat Băsescu.