Tineretul Social Democrat (TSD) a lansat în dezbatere publică 22 de "idei pentru un TSD care să dea tonul dezbaterii progresiste și de tineret din România", iar printre proiecte se numără legalizarea prostituției și a drogurilor ușoare.

Pe site-ul organizației, la rubrica "ideila noastre", una dintre propuneri poartă numele de "Oamenii nu sunt mărfuri", iar TSD-iștii vor lansarea unei dezbateri naționale despre legalizarea prostituției și a măsurilor privind combaterea traficului de persoane.

De asemenea, la capitolul "Hugs, not Drugs" (Îmbrățișări, nu droguri - n. trad.), tinerii social-democrați propun o serie de dezbateri publice naționale privind legalizarea drogurilor ușoare și programe de suport pentru consumatorii de droguri periculoase.

Printre ideile acestora se numără și promovarea reală a drepturilor femeilor în societate și privind combaterea violenței, dar și lansarea unei dezbateri publice intitulată "România, toleranță zero la discriminare”, pentru a lupta împotriva prejudecăților care există în spațiul public față de diverse minorități.

Președintele TSD, Gabriel Petrea, a declarat pentru EurActiv România că ideile care se regăsesc pe site datează din 2015 și reprezintă subiecte care se pot discuta mereu.

"Acele proiecte datează de acum patru ani de zile, de la Congresul PSD. Au fost o serie de idei pe care le-am propus spre dezbatere colegilor noștri mai tineri. O parte au avansat, altele au rămas la nivel de idee, dar sunt subiecte pe care întotdeauna se poate discuta. Nu cred că un politician sau un cetățean poate să nu discute despre un anumit subiect. În urma acestor dezbateri, după discuțiile cu factorii responsabili, dacă se poate trage o concluzie și se pot găsi soluții pentru anumite probleme din societate, de ce nu?".

De asemenea, întrebat dacă s-a gândit să depună proiecte legislative în Parlament pentru lagalizarea prostituției și a drogurilor ușoare, Petrea a spus: "Dacă după dezbateri, care se pot finaliza peste un an de zile, peste cinci ani, nu știu (...), evident că se pot depune și proiecte în Parlament. Nu văd de ce nu? Sunt subiecte de interes pentru cetățeni".