Comitetul Politic al USR a decis ca viitorii europarlamentari ai partidului să participe la negocierile privind formarea unui nou grup în Parlamentul European, alături de En March, Ciudadanos, NEOS și reprezentanți din ALDE Europe.

„Conducerea extinsă a Uniunii Salvați România a decis să participăm la crearea noului grup, care va conta semnificativ la nivel european. Percepția despre USR la nivel european este că suntem echivalentul En Marche. Ceea ce a reușit USR să facă este privit cu foarte multă admirație, în condițiile în care, după intrarea în Parlament, partidul a rămas pe un trend ascendent și consistent, implicându-se în proiecte noi, de impact, precum Fără penali în funcții publice și Oameni noi în politică. În ceea ce privește votul de astăzi din Comitetul Politic al USR, nu este vorba de un vot de afiliere pentru că noul grup încă nu există, ci de un mandat acordat viitorilor noștri europarlamentari”, a transmis președintele USR, Dan Barna, printr-un comunicat de presă.

Pe 23 martie, liderii Alianței 2020 USR PLUS, Dan Barna Dacian Cioloș, au spus că vor ca alianța lor politică să adere la o familie europeană nouă, constituită după alegerile europarlamentare.