USR transmite că, în secțiile de votare din mai multe județe din țară, buletinelor de vot pentru referendum li s-a aplicat ștampila de control pe prima pagină, față de prevederile legale, care dispun să fie pe ultima pagină.

Aceeași situația se întâmplă și în București, mai spune sursa citată.

"Semnalăm că acest lucru poate duce la invalidarea unui număr semnificativ de buletine pentru referendum. Considerăm că eroarea aparține birourilor electorale județene, sau de sector, ori a președinților birourilor electorale ale secțiilor de vot. Delegații Alianței 2020 USR PLUS au sesizat deja birourile secțiilor de vot și birourile electorale județene, respectiv, BEC", conform aceleiași surse.

Uniunea cere Biroului Electoral Central să dispună măsuri pentru corectarea acestor situații și pentru considerarea ca valide a voturilor deja exprimate!

Ei mai spun că, dacă nu se ia nicio măsură de către BEC pentru corectarea situațiilor semnalate și a dispunerii unei interpretări unitare, este probabilă anularea unui număr semnificativ de buletine de vot, care poate duce la invalidarea referendumului.