Fostul premier Victor Ponta a fost ales președinte al partidului Pro România în cadrul primului congres național al formațiunii politice, care a avut loc duminică, la Romexpo.

Din cei 876 de delegați cu drept de vot prezenți la congres, 871 au votat pentru alegerea lui Victor Ponta ca președinte al partidului, transmite Agerpres.

Prim-vicepreședinți ai Pro România au fost aleși Nicolae Bănicioiu, Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu.

Victor Ponta a declarat la congres că obiectivul Pro România este realizarea unui master plan pentru dezvoltarea țării și promovarea unor proiecte de construcție pentru viitor cu o echipă formată din oameni în care are încredere.

„Care este obiectivul nostru? Echipă, proiecte. Vreau să cred că putem să facem un master plan pentru dezvoltarea României, că avem oamenii și proiectele necesare, avem experiența și avem și timpul în față. Nu îmi doresc ca Pro România să fie un proiect pe termen scurt. Să vedem ce facem peste trei luni, peste șase luni, să vedem cu cine facem alianță, cu cine ajungem la guvernare, să vedem cum ajungem și noi în niște funcții. Am fost în diverse funcții publice, nu ne-a gonit nimeni de acolo, am plecat când am crezut că nu putem să facem atât de mult cât ne-am dorit, ci vreau să cred că împreună cu dumneavoastră acest proiect, master plan pentru România poate fi realizat", a afirmat Ponta.

El a subliniat că succesul și dezvoltarea României pot fi realizate doar într-o Românie mai bine integrată în UE.

„Chiar săptămâna viitoare vreau să mergem și să ne înscriem într-un partid politic european, care să promoveze ideea de unitate și de dezvoltare europeană, și nu ideea de marginalizare, de periferie în care România din păcate în ultima perioadă se duce", a spus Ponta.

Liderul Pro România a adăugat că primul test al formațiunii politice va fi la alegerile europarlamentare din 2019.

„O să avem primul test la alegerile pentru Parlamentul European anul viitor și cred că primul test este important pentru a arăta că acei candidați ai Pro România pentru PE vorbesc limbi străine și au capacitatea de a promova proiecte în domeniul pe care să îl reprezinte. Nu vreau să avem candidați care vorbesc bine la tv din România. Vreau să avem candidați care pot să vorbească în comisia de specialitate sau în plenul PE, care pot să promoveze această idee a master planului pentru România", a susținut Ponta.