Fostul premier consideră că șefa DNA se ține cu „încăpățânare” de scaun, iar asta va aduce un declin al DNA.

Deputatul Victor Ponta consideră că DNA va fi distrus chiar de Laura Codruța Kovesi, care se ține de scaun cu încăpățânare.

"Din păcate, însă, eu am spus, doamna Kovesi va distruge și DNA-ul prin încăpățânarea de a se ține de funcție după ce a greșit. Pentru că a greșit grav. Și dacă se dă o decizie într-un anumit sens nu se va aplica doar la doamna Kovesi, care oricum pleacă, ci se va aplica pe viitor și cred că groparul DNA ar putea astăzi să fie chiar doamna Kovesi. Azi decide Curtea. Eu, după cum știți, când eram prim ministru, Mona Pivnicieru ministru al Justiției, am făcut propuneri și la DNA de procuror general și ni le-a respins. Băsescu cu Kovesi de mână, dacă azi se dă o altă decizie, înseamnă că sunt principalii vinovați pentru ce s-a întâmplat, că s-au ținut de scaun când nu era cazul", a declarat Victor Ponta.

Curtea Constituțională ar putea da astăzi o decizie în legătură cu revocarea Laurei Codruța Kovesi din fruntea DNA, după ce Klaus Iohannis a refuzat propunerea ministrului Justiției. Tudorel Toader a contestat la Curtea Constituțională decizia președintelui.

Amintim că Victor Ponta a fost achitat în dosarul „Turceni-Rovinari” în urmă cu trei săptămâni, fiind trimis în judecată de DNA în timp ce era premierul României.