Primarul Capitalei, Gabriela Firea, i-a invitat în nume personal pe cei care au plecat în Pro România să revină în PSD. Victor Ponta a refuzat oferta.

Întrebată după BPN dacă își dorește ca cei care au semnat scrisoarea împotriva lui Liviu Dragnea anul trecut să revină în PSD, Gabriela Firea a răspuns: "Categoric, da. Le fac o invitaţie personală, prietenească, pentru că CEx-ul este cel care va decide până la urmă şi reînscrierea şi rechemarea colegilor noştri în PSD. Aşa este normal. Marian Neacşu este un om extrem de valoros, a fost unul dintre cei mai buni secretari generali, pe timpul domniei sale partidul a fost unit şi nu dezbinat şi a fost bine reprezentat. La fel şi domnul Mocioalcă, domnul Ţuţuianu şi ceilalţi colegi din partid care au avut de suferit de pe urma faptului că au semnat acea scrisoare”.

În cazul unui refuz, ar fi bine să se facă o alianţă între PSD și Pro România, Firea precizând că e o dorinţă a ei, nediscutată cu colegii din CEx. 

Liderul Pro România, Victor Ponta, a refuzat prompt oferta.

"Ah - nici nu vă închipuiţi ce bine ne simţim când spunem NU!!! Noi suntem ProRomânia şi suntem foarte mulţumiţi cu asta! Chiar suntem ALTFEL şi rămânem aşa!  Noi de la ProRomânia suntem oameni liberi - chiar NU suntem de vânzare ca alţii! ... Chiar am înţeles ce au vrut să spună oamenii prin votul din 26 mai şi nu îi sfidăm şi nici nu încercăm să îi prostim! Chiar am înţeles că problema României nu era omul Liviu Dragnea - ci "Sistemul Liviu Dragnea” - şi toţi acum vor să rămână în "Sistemul LD” după ce au scăpat rapid de om!", a scris Ponta pe Facebook.

Ulterior, el a precizat la Digi24 că e dispus că primească social-democraţi în Pro România, dar nu personaje precum Codrin Ştefănescu sau "Mitralieră (Cătălin Rădulescu).