Premierul Viorica Dăncilă a vorbit miercuri despre un eveniment pe care îl va organiza Guvernul, la București, pentru "sprijinirea combaterii negaționalismului și a Holocaustului".

UPDATE Guvernul a publicat ulteriro discursul premierului, dar a modificat gre;elile făcute de premier atunci când l-a citit.

"În luna martie 2019, vom organiza un eveniment care își propune să contribuie la sprijinirea combaterii negaționismului în privința Holocaustului, prin reunirea la București a reprezentanților celor mai relevante muzee guvernamentale din Europa, și nu numai, în domeniul istoriei Holocaustului", se arată în pasajul publicat de Guvern pe site-ul oficial.

+++

"În luna martie 2019, vom organiza un eveniment care își propune să contribuie la sprijinirea combaterii negaționalismului și a Holocaustului, prin reuniunea la București a reprezentanților celor mai relevante muzee guvernamentale din Europa și nu numai, în domeniul istoriei Holocaustului” - a declarat Viorica Dăncilă, la Bruxelles, cu ocazia la ceremoniei oficiale dedicată Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

Cuvântul "neagaționalism" nu există în limba română, iar "Holocaust" reprezintă un termen folosit pentru a descrie uciderea a peste șase milioane de evrei în perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Momentul - în jurul minutului 10.30