Neconflictuala Viorica Dăncilă a ieșit chiar înainte de Crăciun să-l critice pe Klaus Iohannis, pe motiv că nu acceptă consensul.

”Am avut discuții cu domnul Iohannis, i-am spus că doresc cooperare instituțională. Trebuie să mărturisesc că nu vreau să fac publice discuțiile din spatele ușilor închise. Am avut discuții punctuale. Am avut discuții legate de Legea Salarizării, unde am fost alături de Lia Olguța Vasilescu. I-am explicat cum vedem noi legea, impactul bugetar, că avem bani de pensii și salarii. Reacția dumnealui nu a fost una care să reflecte realitatea. Am discutat despre Președinție. Domnul președinte a spus atunci că vede că există interes pentru pregătirea Președinției. Apoi ați văzut declarațiile dumnealui. Am făcut apel la pace și unitate, domnul președinte a spus că este drăguț. Vorbim prin intermediul declarațiilor publice, prin presă, când am putea să luăm telefonul, să avem discuții aplicate benefice pentru țară", a declarat duminica seara, la România TV, Viorica Dăncilă.

Întrebată cum l-ar descrie pe Klaus Ioahnnis, Viorica Dăncilă a răspuns: "Nu știu. Mi-este greu să cataloghez președintele României, dar e un om care nu acceptă consensul. Îmi este greu ca premier să pun etichetă președintelui, pentru că aș face ca dumnealui, aș face exact ce critic în aceste momente. Cred că cea mai bună caracterizare e bine să ne-o face românii".

Premierul nu e deranjat de greșelile de exprimare pe care le face: ”Nu trebuie să mai avem politicieni robot, oameni care nu empatizează, care nu simt simpatie pentru oameni, oamenii care nu iubesc oamenii. Poate am făcut greșeli. Mi le-am însușit. Binențeles că venind dintr-un alt mediu starea mea de emoție, am greșit. Nu este important când greșești în exprimare, important este când greșești față de oameni".