Guvernul va depune plângere penală pe numele președintelui Klaus Iohannis, pe fondul afirmațiilor șefului statului, care a numit Guvernul ca fiind unul "corupt".

UPDATE

După ședința Comitetului executiv, Dăncilă a anunțat că-i va plângere penală președintelui, adăugând că ea a luptat întotdeauna împotriva corupției și pentru statul de drept.

”În momentul în care spui despre cineva că e corupt înseamnă că ai dovezile necesare pentru a demonstra acest lucru”, a explicat premierul.

Întrebată care e infracțiunea comisă de președintele, ea a spus că social-democrații se vor întâlni cu avocații pentru a vedea care e încadrarea. 

+++

Potrivit surselor citate de Mediafax, plângerea va fi depusă luni dimineața. Subiectul a fost discutat în ședința Comitetului executiv de la malul mării.

În urmă cu câteva zile, Viorica Dăncilă a afirmat că este revoltător faptul că șeful statului Klaus Iohannis de la folosește tribuna oficială a Administrației Prezidențiale expresia ”guvern corupt” și i-a cerut președintelui să prezinte urgent probe în acest sens.

Premierul Viorica Dăncilă a mai spus, în ședința Comitetului Executiv PSD de la Mamaia, că se va adresa Curții Constituționale, dacă președintele Klaus Iohannis nu va accepta interimarii propuși de PSD.

Ea a reiterat faptul că Partidul Social Democrat nu va ieși de la guvernare: "Știți foarte bine care este situația actuală. Am desemnat cinci miniștri din partea PSD, președintele României i-a respins, a ieșit ALDE de la guvernare, am desemnat pe portofoliile ALDE trei interimari, nu avem încă niciun răspuns din partea președintelui României. Trebuie să analizăm această situație. Suntem optimiști, ce nu te omoară, te întărește, iar PSD a trecut întotdeauna cu bine peste situațiile dificile. Cert este că nu vom ieși de la guvernare, am spus și ieri, nu-mi voi da demisia. Trebuie ca opoziția să-și strângă membrii din Parlament, astfel încât să treacă o moțiune de cenzură. Avem 45 de zile pentru a merge în Parlament, nu ne grăbim, vedem ce hotărâri vom lua în perioada imediat următoare, nu avem motive de îngrijorare".