Vernisajul expoziției de artă românească contemporană, cu participarea extraordinară a artistului Mircea Cantor, a avut loc joi, 7 februarie 2019, găzduită de prestigioasa galerie de artă Hangar, din Bruxelles.

Vernisajul a avut loc în prezența artistului și a fost deschis printr-un recital inedit de jazz al violoncelistului Adrian Naidin. Evenimentul face parte din seria manifestărilor culturale organizate de Președinția României la Consiliul UE la Bruxelles, pentru a promova creații ale unor creatori români recunoscuți la nivel internațional, informează Reprezentanța Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană.

”Lucrările artiștilor români reunite în această expoziție nu reprezintă doar un etalon de excelență artistică, ci și un mod de a ne reaminti că, în esență, cultura română este parte integrantă a culturii europene – pe care o îmbogățește și de care e îmbogățită. Ce modalitate mai bună de a confirma locul României în marea familie europeană, decât expunerea lucrărilor unor artiști români care au ajuns să atingă și să încânte publicul internațional?”, a declarat, în discursul din deschiderea evenimentului, ambasadorul României la UE, Luminița Odobescu.

Expoziția va rămâne deschisă până la 4 mai 2019.