Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Bruxelles, înainte de participarea la Consiliul European că au existat anumite sincope în pregătirile pentru Președinția Consiliului UE, dar acum lucrurile se mișcă.

Întrebat dacă, cu două săptămâni înainte de preluarea Președinției, România este pregătită pentru acest mandat, Klaus Iohannis a răspuns: ”Noi suntem pregătiți. Întotdeauna este loc de mai bine, dar vreau să vă spun foarte sincer că, după anumite sincope, care au existat și pe care și eu le-am subliniat la vremea respectivă, pregătirile sunt într-o fază avansată”.

Președintele a precizat că a avut o discuție pe această temă cu ministrul delegat pentru Afaceri europene, George Ciamba, și cu ambasadorul României la UE, Luminița Odobescu, și cu alți colegi.

”Lucrurile se mișcă și cred că asta este o veste bună, și pentru români, poate, dar cred că pentru partenerii noștri europeni. Chiar dacă avem în intern abordări dificile în unele zone, pe Președinție suntem rezonabil de bine pregătiți și vom duce lucrurile la bun sfârșit”, a spus Klaus Iohannis.