Ministerul Afacerilor Externe a lansat vineri site-ul oficial al Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, mandat pe care țara noastră îl va prelua începând cu 1 ianuarie 2019.

Pagina web, disponibilă la adresa www.romania2019.eu, în limbile română, engleză și franceză, conține informații utile pentru jurnaliști, publicul larg și experți în domeniul afacerilor europene, transmite MAE printr-un comunicat de presă.

Astfel, utilizatorii pot consulta, prin intermediul paginii, calendarul de evenimente pentru prima jumătate a anului 2019, Programul Trio-ului România-Finlanda-Croația (1 ianuarie 2019 – 30 iunie 2020), precum și detalii privind arhitectura instituțională a Uniunii Europene. După data de 15 ianuarie 2019, pe pagina web va fi afișat și Programul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Site-ul oferă, de asemenea, acces la sistemul de acreditare prin intermediul căruia jurnaliștii se pot înregistra la evenimentele Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Reprezentanții mass-media au la dispoziție o întreagă secțiune dedicată, care permite descărcarea ghidului media și a manualului de identitate vizuală, precum și accesarea unor informații de interes, inclusiv cu privire la serviciile asigurate de Societatea Română de Televiziune, broadcaster oficial al Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, respectiv a galeriilor foto și video de la evenimentele care vor avea loc în contextul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.