Ministrul Justiției face marți și miercuri o vizită la Bruxelles, unde va trebui să explice intenția Guvernului de a da o ordonanță de urgență privind rejudecarea unor dosare cu decizii definitive.

Potrivit agendei publicată pe site-ul Ministerului Justiției, Tudorel Toader se întâlnește marți cu Claude Moraes, președintele Comisia Libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE), iar miercuri va participa la două reuniuni la Parlamentul European, una a Comisiei Libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE), și alta a Comisiei Afaceri Juridice (JURI).

Europarlamentara olandeză Judith Sargentini, vicepreședintă a Comisiei LIBE, îl așteaptă pe Tudorel Toader cu explicații privind posibila OUG dedicată politicienilor condamnați.

Întrevederea cu membrii LIBE va avea loc miercuri dimineață, de la ora 9:00 (10:00, ora României).


Și vicepreședintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen, a reacționat la anunțul lui Toader: ”O știre incredibilă. Românii merită un #statdedrept. Ministrul român al Justiției a spus luni că a pregătit o ordonanță de urgență prin care vor fi invalidate sute de condamnări în cazuri de corupție vizându-i pe înalți oficiali”.