MAE ceh a informat oficial în acest an toate reprezentanțele diplomatice acreditate în Cehia că va accepta organizarea de secții de votare numai la sediile reprezentanțelor diplomatice și consulare de pe teritoriul țării, anunță Ambasada de la Praga.

”În conformitate cu prevederile Convenției de la Viena, statul ceh acceptă organizarea de alegeri de către alte state pe teritoriul său, însă acestea trebuie să aibă loc la sediile misiunilor diplomatice și consulare ale statului respectiv, având în vedere problemele de jurisdicție și de securitate care pot apărea cu aceste ocazii.În consecință, la alegerile din noiembrie 2019 pentru președintele României, Ambasada României în Republica Cehă va putea organiza secție de vot pentru alegeri numai la sediul misiunii sale diplomatice din Praga”, anunță Ambasada pe pagina de Facebook.

La alegerile europarlamentare din mai, în Cehia au fost deschise două secții de votare: una la Praga și una la Brno.

Miercuri este ultima zi de înscriere a românilor din străinătate în Registrul electoral pentru votul la secții sau pentru votul prin corespondență la alegerile prezidențiale. Pentru votul prin corespondență s-au înscris până acum peste 31.000 de români, iar pentru votul în secții aproape 30.0000.