Ultimul sondaj realizat de IMAS, la comanda Europa FM, arată că favorit rămâne Klaus Iohannis, cu aproape 45 de procente. Următorul clasat, la mare distanță, este Dan Barna.

La întrebarea cu cine ar vota dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, 44,6% dintre respondenți l-au indicat pe președintele Klaus Iohannis, urmat de liderul USR, Dan Barna - 17,3%.

Urmează cu 14% Victor Ponta - care nu candidează, liderul Pro România fiind în creștere față de luna anterioră. Al patrulea clasat este liderul ALDE, cu aproape 13%, dar, între timp, Călin Popescu-Tăriceanu și-a retras candidatura în favoarea lui Mircea Diaconu. Viorica Dăncilă rămâne pe locul 5 – în ușoară creștere și ajunge la 8,4%.

PNL - primul loc în opțiunile pentru parlamentare

Dacă alegerile parlamentare ar avea loc acum – în loc de anul viitor – 28,4% dintre cei care spun că ar merge sigur la vot ar opta pentru PNL, arată Barometrul Europa FM.

USR rămâne pe locul 2 – cu 19.8%, în scădere cu aproape 2 procente față de luna iulie, urmat de PSD, în scădere cu aproape două procente față de luna iulie - 17.9%.

Pe locul 4 se află Pro România – cu 8.7%, tot în scădere, iar pe locul 5 - ALDE, cu 7,4%. PLUS e cotat cu 5.5%, urmat de UDMR cu 4.6%.