Dacian Cioloș a declarat miercuri că Dan Barna, candidatul Alianței USR PLUS, va fi un președinte-arbitru, nu unul jucător sau spectator, aluzie la Traian Băsescu, respectiv Klaus Iohannis.

"Îl sprijin pe Dan Barna la prezidențiale pentru că e vocea unei noi generații. Dan nu va fi nici președinte-jucător, nici președinte-spectator. Dan Barna va fi un președinte-arbitru, un mediator. Un președinte care să capete încrederea cetățenilor români că poate uni, că poate mobiliza toate părțile din societate alături de un nou proiect pentru România", a scris liderul USR, pe Facebook, după ce Dan Barna și-a lansat la Piața Universității campania de strângere de semnături pentru alegerile prezidențiale.

"Vrem să câștigăm alegerile prezidențiale, dar vrem să câștigăm și alegerile locale și pe cele parlamentare. Alcătuim un tandem, iar eu voi vorbi în această campanie, la fel ca-n următoarele două, despre guvernare. Pentru că românii vor să știe de ce vrem să câștigăm puterea și, mai ales, ce vrem să facem cu ea", a mai scris Cioloș, propus comisar de Traian Băsescu și premier de către Klaus Iohannis.

Dan Barna: România are o Revoluție neterminată

Mai mult pe EurActiv »