Este nevoie ca tinerii și copiii să dețină funcții de decizie,așa că Președinția României la Consiliu va încerca să impună pe agenda UE tema participării copiilor și a adolescenților la procesul de luare a deciziilor în cadrul UE, spune Marius Budăi.

"Vom încerca să impunem pe agenda Uniunii Europene o temă foarte importantă din punctul nostru de vedere, și anume participarea copiilor, a adolescenților, a copiilor noștri, la elaborarea și la aprobarea deciziilor în cadrul Uniunii Europene. Cred în acest proiect, am avut activitate cu ei, cred cu tărie nu numai pentru faptul că am doi copii, unul de 11 și unul de 18 ani, dar pentru ceea ce noi, copleșiți de grijile de zi cu zi, uităm cum ne criticau pe noi cei de acum când eram în adolescență că nu îi ascultăm", a afirmat Marius Budăi, la o conferință privind egalitatea de gen, organizată în contextul deținerii de către România a Președinției Consiliului UE, scrie Agerpres.

Ministrul Muncii a dezvăluit că pentru el colaborarea cu grupuri de copii a avut efectul de trezire pe care îl provoacă o pereche de palme.

"Am avut câteva acțiuni împreună cu acești copii minunați și credeți-mă că simbolic am primit două palme de trezire și sunt obișnuit cu discuțiile cu fiul meu de 18 ani, dar acești copii mi-au băgat în suflet tinerețea noastră, copilăria noastră", a pretins Marius Budăi.