Potrivit Libertatea, 16 minore din Caracal au fost forțate să facă sex cu români, manageri austrieci și soldați americani. Una dintre victime le spunea clienților că e minoră și se ruga să facă ceva,dar aceștia ”își făceau treaba, plăteau și plecau".

UPDATE

EU vs. Disinformation, platforma creată de experții în comunicare strategică ai Serviciului European de Acțiune Externă al UE, demontează legăturile apărute în spațiul public și online din România între cazul de la Caracal și facilitatea de apărare antirachetă a NATO de la Deveselu.

+++

În dosarul celor 16 minore traficate la Caracal, judecat între 2012 și 2017, DIICOT i-a iertat pe bărbații care au cumpărat de la traficanți serviciile fetelor obligate să se prostitueze, dezvăluie cotidianul Libertatea.

Comisarul Nicolae Alexe, cel care a coordonat operațiunea eșuată de salvare a Alexandrei Măceșeanu, este cel care a anchetat cazul din 2012, ca polițist pentru DIICOT. El i-a audiat pe managerii și angajații austrieci ai firmei Bauschutz Gmbh & Go, care lucrau pentru hidrocentrala de pe Olt. Pe soldații americani de la Deveselu,  DIICOT nu i-a chemat pentru a-i chestiona, mai scrie publicația citată. 

În 2014, într-un alt dosar, când a fost vorba tot de rețelele din Caracal, același DIICOT Olt a inculpat 17 bărbați care au făcut sex cu minorele exploatate, unii find condamnați la închisoare cu suspendare. Diferența: clienții din al doilea dosar erau doar cetățeni români, susține Libertatea, care notează că mușamalizarea din dosarul cu manageri austrieci și soldați americani seamănă frapant cu cea comisă tot de DIICOT în cazul de trafic de persoane Shanghai, când oficialii Ambasadei Chinei și alți chinezi importanți au fost ”săriți” din dosarul în care fete de 13-16 ani erau abuzate sexual și obligate să se prostitueze.

Citește întreaga investigație pe Libertatea.ro.