Prima întâlnire a ministrului interimar al Dezvoltării Regionale, Eugen Teodorovici, a fost cu o delegație chineză.

Delegația din R.P. Chineză, condusă de Zhang Hechuan, președinte al China Tiesiju Civil Engineering Group Co., Ltd. (CTCE Group), și cu reprezentanți Incertrans SA, a discutat cu vicepremierul Teodorovici despre relațiile în domenii de interes, precum infrastructura de transport rutier și feroviar și construcțiile civile.

"R.P. Chineză este un partener tradițional al României care, sunt convins, va contribui semnificativ la dezvoltarea și implementarea unor proiecte strategice în domeniul infrastructurii de transport la nivel național. A fost o primă întâlnire în care fiecare parte și-a exprimat convingerea unei colaborări avantajoase și de lungă durată”, a subliniat viceprim-ministrul Eugen Teodorovici, potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării.

CTCE Group, parte a China Railway Group Ltd. (CREC), este o societate de stat chineză și a doua companie de construcții și inginerie la nivel mondial.

CTCE Group activează, de peste 60 de ani, în domeniul infrastructurii de transport și al construcțiilor de cale ferată, cu o cifră de afaceri de peste 50 de miliarde de dolari și se află în top 500 mondial "Fortune Global 500".