Aproximativ zece protestatari care manifestau pașnic în fața Casei de Cultură din Topoloveni, județul Argeș, în timpul unei vizite electorale a lui Liviu Dragnea, au fost băgați în dubă de jandarmi.

Potrivit știridepitești.ro, protestatarii aveau bannere cu mesaje anti-PSD, motiv pentru care au fost duși la Poliție.


Liviu Dragnea, alături de ministrul Agriculturii, Petre Daea, și de europarlamentarul Gabriela Zoană se află în Topoloveni, la o întâlnire cu primarii din județul Argeș.

Printre cei ridicați de jandarmi se numără și un corespondent al Rezistența TV care i-a întrebat pe jandarmi de ce pun mâna pe el. Unul dintre ei i-a răspuns: ”De-al dracu'”.


Ulterior, Inspectoratul de Jandarmi ”Basarab I” Argeș a transmis un comunicat în care precizează că persoanelor aflate în apropierea Casei de Cultură au organizat o adunare publică nedeclarată, conform Legii 60/1991 pentru organizarea și desfășurarea adunărilor publice, motiv pentru care au fost conduse la sediul poliției pentru stabilirea identității și luarea măsurilor legale.

Persoanele vor fi sancționate contravențional pentru participarea la o adunare publică nedeclarată și refuzul părăsirii zonei la solicitarea jandarmilor.

+++

Unul dintre cei zece protestatari a declarat pentru Adevărul că a fost ținut la postul de poliție până când liderul PSD, Liviu Dragnea, a plecat din Topoloveni.

”Trei jandarmi m-au însoțit când am ieșit la fumat. S-a ajuns mai rău ca pe vremea lui Ceaușescu. Cred că le-a fost frică, se adunaseră vreo 80 de oameni la Topoloveni. Luasem niște foi pe care scrisesem „NIMIC” , viceprimarul de la Topoloveni m-a înjurat și apoi s-a dat ordinul să ne rețină. Pentru Liviu Dragnea, frica e foarte mare, el nu se aștepta ca la Topoloveni, care e fief PSD, să găsească cetățeni care să fie împotriva lui, asta e clar. De aici a și plecat probabil ordinul șefului jandarmilor, să ne ia la secția de poliție, ca să nu degenereze lucrurile și să se adune mai multă lume”, a declarat Traian Paparete pentru Adevărul.

El susține că a fost urcat în dubă deși avea ecuson de presă, fiind corespondent Rezistența TV. (Detalii, pe adevarul.ro)