Românii sunt chemați duminică să se exprime prin ,,Da" sau ,,Nu" la referendumul consultativ pe tema justiției, convocat de președinte, iar locuitorii din orașul Fierbinți-Tîrg, județul Ialomița, știu, în mare, despre ce este vorba.

Este pentru a doua oară în mai puțin de un an când românii sunt chemați să voteze la un referendum, dar lipsa unei campanii mai ample în țară pentru promovarea scrutinului de duminică se vede, astfel că unii fierbințeni știu vag despre ce este vorba, în timp ce pentru alții întrebările sunt ,,prea grele".

,,N-am auzit pe la radio" sau "Nu merg la referendum, pentru că nu e corect", sunt unele dintre răspunsurile date de oameni.

Un alt domn spune că știe despre ce este vorba, dar nu știe cum să-i zică.

O doamnă recunoaște sincer că merge la vot, dar doar dacă vine cineva să o ia cu mașina, pentru că o dor picioarele.

Cetățenii sunt chemați la urne pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare, pentru a răspunde prin DA sau NU la următoarele întrebări:  

1. Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?

2. Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională? Referendumul va avea loc în aceeași zi cu alegerile europarlamentare.