Decisă de Parlamentul European în decembrie 2016, revizuirea bugetului UE pentru perioada 2014-2020 este blocată acum de Londra, care pare a dori să pună bețe în roate europenilor, relatează EurActiv Franța.
Parlamentul European va aproba viitorul acord privind Brexit doar dacă vor fi respectate drepturile cetățenilor europeni care trăiesc în Marea Britanie și cele ale britanicilor aflați în statele membre UE, a avertizat Guy Verhofstadt.
O comisie a Camerei Lorzilor susține că Londra poate părăsi UE fără a plăti vreo ”factură”. Eurodeputații români atrag însă atenția că după Brexit trebuie plătite pentru mii de britanici pensii din fonduri UE și finalizate programele în derulare.
Jean-Claude Juncker prezintă miercuri în PE o serie de propuneri privind viitorul UE, inclusiv ideea unei Europe cu două viteze. Indiferent de apartenența politică, eurodeputații români resping ideea, avertizând asupra pericolului destrămării UE.
David Davis neagă informații publicate de presa britanică, potrivit cărora guvernul intenționează să plătească statele din Europa de Est pentru a primi sprijin din partea acestora în cursul negocierilor cu Bruxellesul.
Afirmația a fost făcută de eurodeputatul Iuliu Winkler (PPE) în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o, joi dimineață, la Strasbourg, cu o delegație a Camerei Lorzilor.
Cancelarul Christian Kern, de centru-stânga, a acuzat țările din Europa de Est că sunt "exportatoare de șomaj". Social-democrații din Austria (SPÖ) încearcă să-și recâștige alegătorii “migrați” către extrema-dreaptă.
Eurodeputații și-au reluat luni activitatea, lucrând în propriile circumscripții electorale sau în delegații, iar din 29 august se vor reuni la Bruxelles în comisii, prima sesiune plenară a toamnei fiind pe 12 septembrie.