Un acord informal privind o schemă UE care vizează mobilizarea a 44 de miliarde de euro în investiții în sectorul privat din Africa a fost încheiat cu miniștrii statelor membre.
Sophie Magennis, de la Biroul UNHCR pentru Europa din Bruxelles, pledează pentru solidaritatea statelor membre în chestiunea refugiaților.Totodată, ea explică faptul că există o percepție greșită privind refugiații, venită și din teama de necunoscut.
Dimitris Avramopoulos, comisarul european pentru Migrație, a declarat, marți, că este pe punctul de a începe procedurile de declanșare a unui infringement, ca urmare a respingerii de către Ungaria a cotelor obligatorii de refugiați.
Partidul Popular European va adopta o serie de rezoluții la Congresul de săptamâna viitoare, prin care propune un nou mecanism privind acordarea azilului pentru refugiați, spune eurodeputatul Siegfried Mureșan.
„Inacceptabil”: mesaj clar al președintele Parlamentului European, Antonio Tajani. UE și Turcia cooperează în multe domenii, precum imigrația și comerțul, dar tensiunea în relațiile dintre ele a crescut în ultimul an.
Raportoarea Cecilia Wikstrom pentru reforma regulamentului de la Dublin a prezentat joi în Comisia Libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) raportul privind reformarea sistemului de azil.
În cadrul unui bilanț al situației actuale a refugiaților, membrii Comisiei pentru Libertăți Civile din PE au criticat acordul cu Turcia, caracterizat drept "ilegal și imoral".
Anul viitor se vor aloca mai mulți bani pentru primirea și integrarea refugiaților și pentru abordarea cauzelor profunde ale migrației în țările de origine și de tranzit.
Potrivit Europol, peste 10.000 de copii imigranți au dispărut după ce au ajuns în Europa. Cauzele sunt multiple însă majoritatea sunt victime ale organizațiilor criminale. 35% dintre imigranții care au ajuns în UE în 2016 sunt copii neînsoțiți (UNCH)
Ieri (12 aprilie 2016), eurodeputații au cerut un sistem de azil centralizat care să permită o mai bună gestionare a fluxului crescut de imigranți dar și căi mult mai sigure și legale pentru cetățenii țărilor terțe de a intra în siguranță în UE.
Românii asociază criza refugiaților cu război social și conflicte religioase și cred că prezența lor în Europa va declanșa o viitoare revoltă. Mulți români cred că refugiații trebuie plasați în spații special amenajate și în zone mai puțin populate.
În cea mai mare tabără de refugiați din Franța autoritățile au demarat demolarea adăposturilor improvizate, ceea ce a produs numeroase violențe. Pentru femeile refugiate aici, uneori situația este identică cu cea din zonele de conflict.