În contextul în care PSD București a decis miercuri seara să-i retragă sprijinul politic, viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a susținut că a mințit în instanță în legătură cu protestul Diasporei din 10 august 2018.

”E o golănie. (...) E o execuție de tip mafiot, fără a putea spune ce am de spus. Am mințit la Parchet. Recunosc că am mințit la Parchet și mă pun la dispoziția organelor de anchetă. Am mințit în legătură cu mitingul din 10 august 2018 ", a afirmat viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu la Realitatea TV.

Întrebat în ce a constat declarația mincinoasă, Bădulescu a refuzat să dea detalii: "Am avut o altă atitudine când m-au întrebat despre 10 august, am făcut tot ce am putut să trag cu partidul." (...) "O să mă cheme la Parchet și o să mă întrebe dacă am mințit".

"Mi s-a cerut de la partid, în schimbul unor foloase, să o abandonez pe Firea, să schimb macazul și să folosesc armele împotriva Gabrielei Firea. Asta e democrația anului 2019. E vorba de foloase materiale, eu n-am nevoie de functii'," a mai precizat viceprimarul.