Liderul USR a declarat că România înseamnă și cetățeni tradiționaliști și moderni, fiind o națiune europeană, care a refuzat să facă pași înapoi la referendum.

România e formată din cetățeni diverși, ”unii mai tradiționaliști, unii mai moderni, unii mai implicați, unii mai informați”. 

Dan Barna a reamintit că USR le-a transmis de la început românilor mesajul că acest referendum e inutil, nu schimbă nimic și nu rezolvă nimic din dramele și nevoile României de azi.

România e o națiune europeană, tolerantă și modernă, care a refuzat să facă pași înapoi, românii arătând prin votul lor că sunt mai europeni decât liderii ei.

Referitor la acuzele Coaliției pentru Familie, care a susținut că partidele sunt vinovate de eșecul referendumului, Dan Barna a spus că e ”cel puțin straniu ca partidele să aducă cetățenii la vot”, în condițiile în care e vorba de o inițiativă cetățenească.

Niciunul dintre județe nu a făcut pragul, aceasta e un semnal foarte clar, românii ”au respins un referendum despre nimic”, a mai spus Barna.