BBC a continuat să relateze și luni despre protestele din România în programul matinal și în cel de după-amiază, iar interesul postului britanic rămâne aproape de ceea ce se întâmplă la București. BBC a intervievat jurnaliști și activiști locali.

Întrebat de gazda postului britanic de radio ce se întâmplă în aceste momente [18:30, ora Bucureștiului], în Piața Victoriei, Victor Cozmei (HotNews.ro) a spus că oamenii deja se adună pentru o nouă demonstrație pașnică.

Ziaristul HotNews.ro a arătat că demonstrațiile care au urmat zilei de vineri au fost pașnice, la fel cum au fost zecile de manifestații anti-corupție anterioare zilei de vineri, că oamenii doresc să nu fie schimbat sistemul judiciar, să nu fie stopată lupta anticorupție.

Cozmei a mai spus că în timpul demonstrației de vineri [10 august -n.r.] Jandarmeria a folosit grenade cu gaz lacrimogen, a căror explozie a dus la o serie de răniți, unii, extrem de grav.

Jurnalistul estimează că protestele vor decurge calm în această seară (luni, 13 august), însă că oamenii sunt mai hotărâți ca oricând să nu renunțe, mai ales după cele întâmplate vineri, când autoritățile au făcut uz de forță într-un mod neobișnuit.

 Arhivă: Romania protests: Thousands hold fresh rallies after clashes