Ministrul belgian de externe Didier Reynders a fost vizat marți de noi acuzații de corupție, la câteva zile după ce un procuror a renunțat la o anchetă privind acuzații de spălare de bani care i se aduceau de către același bărbat, relatează Reuters.

Noua plângere în justiție, înaintată în această săptămână de fostul agent de informații Nicolas Ullens, ar putea pune în dificultate candidatura lui Reynders pentru postul de comisar european pentru justiție, informează Agerpres. Reynders este acuzat că a încercat să acopere o investigație privind presupuse plăți ilegale, având legătură cu acorduri de afaceri cu Libia, Kazahstan și Republica Democrată Congo, care s-au aflat în centrul anchetei privind spălarea de bani oprită săptămâna trecută.

Didier Reynders a negat orice neregulă, iar un procuror din Bruxelles a închis vineri prima anchetă, invocând o lipsă de dovezi. Reuters precizează că Reynders nu a putut fi contactat pentru comentarii. Un purtător de cuvânt al lui Reynders a spus că politicianul veteran consideră primul caz închis și a precizat că întrebările despre al doilea caz trebuie adresate avocatului lui Reynders, care, de asemenea, nu a putut fi contactat deocamdată de către Reuters.

Reynders este audiat miercuri, între orele 9:00-12:00, de către comisiile de specialitate ale Parlamentului European.