Șeful Jandarmeriei a făcut o scurtă declarație de presă, fără a explica însă acțiunile violente ale jandarmilor. A spus doar cât e de credincios și patriot și i-a îndemnat pe români în anul Unirii ”să se așeze” la calm și moderație.

”Am 22 de carieră militară într-o instituție în care am evoluat treaptă cu treaptă. N-am făcut decât să-mi iubesc țara, drapelul, să cred în Dumnezeu și în camarazii mei”, a declarat Sebastian Cucoș, șef interimar al Jandarmeriei.

”Prea ne-am învrăjbit români contra români, prea ne urâm unii pe alții”, a spus Cucoș, referindu-se la ”polarizările diferite vizavi de ultimele evenimente”.

Cucoș a susținut că cei care au greșit vor plăti și a spus pe un ton patetic: ”Jandarmii care au umplut tot netu' acum sunt aceeași pe care i-ați văzut la inundații, care i-au scos pe oameni din zăpadă”. El a adăugat că jandarmii și-au făcut datoria pe 10 august.

”Dragi români, suntem în anul Centenarului, anul unirii, haideți să ne așezăm la calm, la moderație, la înțelegere”, a afirmat șeful Jandarmeriei.

În contextul în care Klaus Iohannis a anunțat astăzi că numirea șefului Jandarmeriei se va face după încheierea anchetei privind violențele de vineri, Cucoș - care e la al doilea mandat de șef interimar, mandat ce expiră zilele acestea - a explicat că a ”absolvit un examen legal” și acum așteaptă avizul CSAT pentru numirea sa în fruntea instituției.