Liderul USR, Dan Barna, și-a lansat miercuri, în Piața Universității, campania de strângere de semnături pentru prezidențiale, declarând că vrea să fie un președinte full time. România are o Revoluție neterminată, a mai spus Barna.

"Mi-aș fi dorit ca un astfel de eveniment să înceapă într-un alt context social, însă, dacă ne uităm la ceea ce s-a întâmplat la Caracal și la Galați și la eșecul statului în aceste locuri, exact acesta  e motivul pentru care eu și colegii mei am decis să intrăm în politică. E nevoie de altceva și e nevoie de ceva mai mult", a declarat Dan Barna.

"Ne dorim o țară în care următoarele generații să-și dorească să trăiască. Ne dorim o țară cu autostrăzi, ne dorim o țară în care spitalele să fie curate, ne dorim o țară cu școli mai bune și ne dorim o țară în care statul să fie capabil să-și apere cetățenii", a mai spus liderul USR, adăugând că el și colegii lui au ajuns în politică, deoarece s-au săturat de incompetența, disprețul și indiferența cu care vechii politicieni tratează această țară de aproape 30 de ani.

"Sunt în Piața Universității. Și sunt aici pentru că acum 30 de ani părinții noștri ne-au câștigat libertatea și astăzi e datoria noastră să mergem mai departe. România are o Revoluție neterminată", a afirmat candidatul Alianței USR PLUS la prezidențialele din toamnă, precizând că libertatea dată de părinți trebuie transformată în bunăstare, în bucuria și dorința de a trăi în această țară.

El a explicat că Dacia Cioloș și-ar fi dorit să fie prezent, dar a avut un eveniment nefericit în familie. Barna a mai spus că vor fi împreună pe 27 august, când vor fi lansate formal programul și campania.

Cei doi formează un tandem (Barna - președinte, Cioloș - premier), potrivit protocolului de formare a alianței politice USR PSD.

Liderul USR vrea să fie un președinte care să restabilească încrederea în țară, un președinte full time, implicat, "care e prezent în toată viața comunității", nu doar la crize.

În momentul actual, e "fundamental" un președinte care să restabilească încrederea în România. 

Întrebat ce a făcut greșit Klaus Iohannis și ce ar fi făcut el mai bine, Dan Barna a evitat un răspuns clar, spunând că nu vrea să vorbească de greșeli, dar vor fi dezbateri în campanie.