Încă un pacient infectat a decedat în urma infecţiei cu acinetobacter multirezistent contractate la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală. Numărul total al victimelor a ajuns la trei.

Medicul Ioan Cordoş, șeful clinicii de chirurgie toracică al spitalului, a spus că pacienţii nu au murit „neapărat” din cauza infecţiei cu acinetobacter, ci din cauza bolii lor de fond.

„Se discută doar despre suprainfecţia cu acinetobacter şi nu se discută despre boala de fond a acestor pacienţi. Unul dintre pacienţi este cu accident vascular cerebral şi dacă va muri, va muri din cauza accidentului vascular cerebral, care merge prost. Ceilalţi pacienţi au fost cu limfom, cu fibroză pulmonară, cu alte treburi, la care trebuie doar un bobârnac să decedeze. Ei nu au murit de acinetobacter neapărat, pentru că populaţia asta o să înţeleagă”, a arătat medicul.

Dar medicul a recunoscut că problema principală este vechimea clădirii.

„Acest spital este din 1906. Măi, oameni buni, din 1906. Asta trebuie văzut. Faceţi chetă, băgaţi bani, dărâmaţi-l, faceţi unul nou şi noi o să fim aceiaşi, o să ne facem datoria cu aceeași abnegaţie, dar nu într-un closet. I-am zis şi doamnei ministru: un closet şi zugrăvit este tot un closet. E un closet zugrăvit”, a spus Ioan Cordoş.