Filosoful Mihai Şora şi Asociaţia MagiCAMP au primit vineri Premiul Cetăţeanului European 2018, în cadrul unei conferinţe la Biroul de Informare al Parlamentului European în România.

Filosoful Mihai Şora a fost nominalizat de către europarlamentarii Monica Macovei şi Cristian Preda - cei care au nominalizat şi câştigătorul de anul trecut, jurnalistul Cristian Pantazi (G4Media), în timp ce organizaţia MagicCamp - reprezentată de Melania Medeleanu - a fost propusă de Siegfried Mureşan.

Mihai Șora a fost nominalizat pentru "modul în care dă ființă prin activitățile sale civice valorilor Cartei drepturilor fundamentale a Uniunii Europene. Domnul Şora contribuie la consolidarea spiritului european, considerând că „nimic, niciodată, nu ar putea altera consistența, vigoarea și temeiul ei ideatic”. Proiectând Europa în viitor, merge regulat în școli asigurându-se că „temeiul ideatic” al Europei ajunge la copiii de astăzi”.

 Asociația MagiCAMP a fost nominalizată pentru "implicare pe termen lung în asigurarea drepturilor la protecție și îngrijiri necesare pentru bunăstarea copiilor, consacrate în Carta drepturilor fundamentale a UE. MagiCAMP s-a remarcat prin proiecte și activități gratuite de susținere și reintegrare în viața socială a copiilor cu afecțiuni oncologice, cu arsuri grave și a celor care au pierdut pe cineva drag, dar și a familiilor acestora. Peste 500 de copii din România și din Republica Moldova au beneficiat de terapie prin joacă, îngrijire, inclusiv medicală, și de consiliere de specialitate în taberele de vară MagiCAMP.”