S-a născut la 20 noiembrie 1954, în orașul Săcele, județul Brașov, oraș care i-a marcat formarea, continuată la Universitatea Babeș-Bolyai în Cluj și, ulterior, la Universitatea din Craiova, unde a obținut titlul de doctor în matematică.

Este fondator al concursurilor de matematică al gimnaziilor maghiare. O altă latură a unui matematician este publicarea de poezii și cărți. A publicat poezii la edituri din Tg. Mureș, Brașov, Cluj, Odorheiu Secuiesc, Budapestea, Viena, SUA.

La 18 decembrie 2010 sustine teza de doctorat la Universitatea Craiova, cu titlul "New Inequalities based on the Convexity”, conducătorul doctoratului fiind prof. univ. dr. Constantin P. Niculescu de la Facultatea de Matematică din Craiova.

A publicat 25 de cărți pe profil de matematică, majoritatea editate la Iași, Brașov, București, dar și în afara țării (de exemplu, în Germania).

Activtatea de bază a constat în propunerea și publicarea în 48 de reviste a peste 23.000 de probleme de matematică.  A publicat 23 de articole în Gazeta Matematică din București, 57 de articole în Gazeta Matematică din Cluj, 83 de articole în reviste de specialitate din Brașov, precum și în alte țări, de exemplu, 12 article în reviste din SUA etc.