Confruntarea finală dintre tabăra care îl vrea plecat pe Liviu Dragnea de la șefia PSD, și tabăra care îl susține a ar urma să înceapă, cu toate că Liviu Dragnea și oamenii lui nu au ajuns încă la ședința programată pentru ora 12.30.

Primii care au intrat în sala de ședință au fost cei nemulțumiți de Liviu Dragnea, în frunte cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Astfel, printre alții, alături de Mihai Tudose, Paul Stănescu, Niculae Bădălău, Marian Neacșu, Adrian Țuțuianu, Robert Negoiță și Ion Mocioalcă, edilul a spus că este sigură de faptul că astăzi, în cadrul CExN, se va vota excluderea sa și remanierea lui Paul Stănescu din funcția de vicepremier și a lui Tudorel Toader din funcția de ministru al Justiției.

Totuși, Tudorel Toader nu este implicat în scandalul de la vârful PSD, dar sunt voci care spun că Dragnea este supărat de faptul că acesta a refuzat de mai multe ori să semneze OUG privind amnistia și grațierea.

"Miza de astăzi este, cred, este excluderea mea. (...) De asemenea, o miză foare importantă, și anticipez, să dea Domnul să nu fie așa, este să fie dați afară din Guvern doi miniștri care au început să îl incomodeze pe Liviu Dragnea. Mă refer la domnul viceprim-ministru Paul Stănescu (...) și un alt ministru care îl deranjează din ce în ce mai mult, chiar îl irită pe domnul Dragnea, ministrul Justiției, Tudorel Toader”, a spus Gabriela Firea înainte de ședința Comitetului.

În același timp, tabăra care îl sprijină în continuare pe Liviu Dragnea se află în biroul acestuia din Camera Deputaților.

În jurul orei 10.00, primii lideri din organizațiile județene au ajuns să discute cu Liviu Dragnea, printre aceștia fiind Claudiu Manda, Marian Oprișan, Șerban Nicolae, Gabriel Mutu, Șerban Valeca, ultima care a ajuns fiind premierul Viorica Dăncilă.

Liviu Dragnea, alături de premier și de susținătorii lui, au ajuns în sala de ședință la aproximativ o oră după contestari.