Birocrația sufocă România - acesta este motto-ul de țară care definește, poate, cel mai bine realitatea post-decembristă. Acum, Guvernul ia taurul de coarne și vrea să transforme cetățenii în matadori, adică sursă de inspirație.

Guvernul a lansat platforma maisimplu.gov.ro, cunoscută sub numele de Comisia de tăiat hârtii. Cum va funcționa inițiativa de debirocratizare a instituțiilor de stat, aflați aici. Pe scurt: voi propuneți, Guvernul discută și decide în funcție de complexitatea schimbărilor legislative. Partea cool a întregii povești e că nu e limitată în timp. Adică ea va funcționa atâta vreme cât vor fi primite propuneri de la noi.

Unele guri rele glumesc pe seama președintelui că ar fi un „ficus”. Așa că operațiunea ANAF de 1 martie nu putea să nu se termine și ea într-un „-us”. O cheamă Venus, pe ea, operațiunea, și vizează florării, saloane de beauty și alte chestii tradiționale în luna aglomerării cu sărbători legate de doamne.

Vă ziceam de curând că primii refugiați vor ajunge în România, în urma cotelor de relocare, pe data de 3 martie. În țara vecină, Ungaria, premierul a anunțat că vrea să organizeze un referendum. Cetățenii maghiari sunt chemați să voteze dacă vor aplicarea cotelor decise de UE sau nu. Viktor Orban e deja în plină campanie, iar cititorii noștri fideli știu deja care e direcția în care se îndreaptă.

Iar din categoria „Stan și Bran”, astăzi vi-l prezentăm pe ministrul turc al afacerilor europene. El i-a spus colegei noastre Cătălina Mihai, aflată la Ankara zilele trecute în documentare, că nu-i bai cu libertatea de exprimare în Turcia. Mai mult, Franța ar sta chiar mai rău la acest capitol. Jurnaliștii din închisori - cei mai mulți din lume - un fleac!

Recomandarea de lectură a redacției:

Cel mai puternic segment de electorat din SUA îl reprezintă femeile single - New York Magazine