Procurorul șef al DIICOT, Felix Bănilă, a declarat vineri că pe data de 7 august a fost emis un ordin european de anchetă către autoritățile judiciare din Italia, pentru obținerea informațiilor necesare privind cazul Caracal.

"În vederea lămuririi cauzei sub toate aspectele și pentru a stabili întregul cerc de eventuali participanți la comiterea faptelor, confirmăm emiterea la data de 7 august 2019 a unui ordin european de anchetă către autoritățile judiciare din Italia, pentru obținerea informațiilor necesare, precum și dispunerea unei comisii rogatorii către autoritățile judiciare din Statele Unite ale Americii, în data de 25 iulie 2019. Prin ordonanța din 6 august 2019 s-a dispus comunicarea datelor privind existența conturilor bancare, a datelor privind veniturile și tranzacțiile imobiliare, a istoricului asociat administrator în cadrul societăților comerciale, conturile societăților comerciale astfel identificate deținute de către inculpat, soția sa, de cei trei fii și de fiica acestora și de ginerele și nora lor", a declarat el într-o declarație de presă susținută la sediul DIICOT, informează Agerpres.

Bănilă a prezentat detaliile cazului, precizând că Gheorghe Dincă este cercetat pentru alte două cazuri de viol, după plângerile depuse de o tânără și o femeie de 49 de ani.

Șeful DIICOT a mai spus că, ințial, Dincă nu a recunoscut crimele, dar în urmă cu mai bine de o lună a adimis că le-a ucis pe Alexandra Maceșanu și Luiza Melencu. Anchetatorii caută în continuare dovezi pentru a proba aceste fapte.

El a mai afirmat că cercetarea penală a fost extinsă pe numele Elenei Dincă, soția lui Gheorghe Dincă, pentru complicitate la omor, după sesizarea mamei Luizei Melencu.