Reuniunea informală a șefilor de stat și de guvern va fi marcată în Piața Mare printr-o printr-o sărbătoare a muzicii, dansului și a gusturilor Sibiului, anunță Primăria orașului.

”Va fi o zi istorică pentru Sibiu, orașul nostru fiind pentru scurt timp Capitala Europei. Ne dorim ca sibienii să se apropie de această sărbătoare așa cum le place: prin evenimente în centrul Sibiului. Junii vor face spectacol pe scena din Piața Mare începând cu ora 20;00, iar Delia, unul dintre cei mai apreciați artiști români ai momentului va anima și va colora finalul unui 9 mai de poveste”, a declarat Astrid Fodor, primarul Municipiului Sibiu.

Ansamblul Folcloric Profesionist ”Cindrelul – Junii Sibiului” a pregătit un spectacol impresionant, iar pe scena din Piața Mare va fi ilustrată prin joc și muzică o călătorie prin cele mai importante regiuni etnografice ale României, informează Primăria din Sibiu.

Pe scena din Piața Mare, Delia va susține un concert.

În contextul summitului informal și al desemnării Sibiului drept Regiune Gastronomică Europeană în 2019 vor avea loc și două evenimente gastronomice.

În perioada 8-9 mai, pe strada Turnului va avea loc un Pop-Up Food Market, un târg cu produse gastronomice locale și rețete tradiționale preparate la fața locului, iar, în perioada 8-12 mai, pe strada Cetății va avea loc Sibiu Summit of Taste, un eveniment ce va include show-uri culinare, standuri cu produse locale tradiționale, dar și zone de florărie și aprozar.