Ministrul Finanțelor a acuzat protestatarii care se opun schimbărilor din sistem și s-a întrebat de ce aceștia nu protestează la STS sau la Palatul Cotroceni.

"Indiferent de culoarea politică, cred că trebuie să luăm o decizie foarte clară şi cei care pot să ia decizii vizavi de pedepsirea celor vinovaţi să o facă. Dacă se permit situaţii de acest tip să se continue, înseamnă că vom ajunge şi în a doua zi şi în a treia zi în aceeaşi situaţie. (...) S-a făcut apel la acest consens politic în foarte multe situaţii, dar probabil că nu se doreşte acest lucru. Fiecare încearcă să dea vina pe celălalt, ceea ce nu este corect faţă de cetăţeni. (...) Probabil că mâine în CSAT o să avem o discuţie foarte tranşantă, foarte deschisă, poate chiar mai contondentă decât era de obicei", a declarat luni seara Eugen Teodorovici, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, referindu-se la măsurile care trebuie luate pentru a se evita producerea unor tragedii precum cea de la Caracal, relatează Agerpres.

În condiţiile în care la ieşirea din curtea sediului PSD se aflau mai mulţi protestatari cu un banner pe care scria: "Voi le-aţi ucis!!!" şi care i-au apostrofat pe toţi liderii social-democraţi care au participat la şedinţă, Teodorovici a arătat cu mâna spre ei, acuzându-i pentru faptul că se împotrivesc schimbărilor din sistem.

"Haideţi să vedem raportul final al ministrului de Interne, al celor care sunt îndreptăţiţi pe această zonă. Este clar că sistemul, aşa cum este astăzi, nu trebuie să mai meargă în felul acesta. Este o chestiune care se întâmplă în special din cauza dânşilor, să ştiţi, din cauza celor care ţipă, celor care se împotrivesc schimbărilor în sine în sistem", a spus el.

De asemenea, Teodorovici s-a întrebat de ce protestatarii nu merg la Palatul Cotroceni, având în vedere că STS nu ţine de Guvern: "Vi se pare normală o astfel de abordare? Dar de ce aici şi nu, poate, la Palatul Cotroceni. STS, ştiţi foarte bine, că nu ţine nici de PSD, nici de Guvern".

Teodorovici a menţionat că nu s-a discutat în şedinţa CEx propunerea prim-ministrului Viorica Dăncilă referitoare la convocarea unui referendum şi că modificările actelor normative for fi realizate în funcţie de recomandările comisiei parlamentare.

Potrivit HotNews.ro, social democrații se tem că tragedia de la Caracal va amplifica și va alimenta protestele la adresa guvernării și va menține un val de ură la adresa partidului.

Surse social democrate au declarat pentru HotNews.ro că Viorica Dăncilă le-ar fi reproșat liderilor PSD că au lăsat-o singură și nu au reacționat public în cazul tragediei de la Caracal. De altfel, liderii PSD, inclusiv Viorica Dăncilă au evitat să facă declarații de presă atât în debutul ședinței cât și a finalul acesteia.