Fă-ți un selfie într-o situație inedită, creează un infografic sau o animație, filmează sau scrie despre un moment cheie care arată legătura dintre Parlamentul European și viața ta. Noi te premiem!

Ai călătorit recent în Uniunea Europeană? Ai fost la studii în alt stat membru? Ai început o afacere sau intenționezi să faci acest lucru? Cumperi produse online? Folosești internetul și telefonia mobilă? Dacă da, atunci deciziile Parlamentului European te influențează în fiecare zi.

Tarifele de roaming, mobilitatea academică și cea profesională, libera circulație a bunurilor și a oamenilor, fondurile europene, drepturile omului și multe altele depind în spațiul Uniunii Europene de Parlamentul European.

Ai o idee originală pentru a ilustra influența Parlamentului în viața ta? Fă-ți un selfie într-o situație inedită, creează un infografic sau o animație, filmează sau scrie despre un moment cheie care arată legătura dintre Parlamentul European și viața ta. Noi te premiem!

EurActiv România, cu sprijinul Biroului de Informare al Parlamentului European în România și HotNews România lansează concursul ”#PEînțelesultuturor”.  Competiția este dedicată tinerilor și premiază materiale originale care ilustrează efectele activității Parlamentului European.

Toți cetățenii români cu vârsta între 18 și 26 de ani pot intra în competiție. Aplicația constă în completarea unui formular online care conține: date de identificare, un material care să ilustreze efectele în viața de zi cu zi ale activității Parlamentului European (poză, desen, caricatură, material video, infografic, animație sau eseu) și un scurt narativ de maximum 1500 de semne care să descrie intenția autorului.

Aplicațiile pot fi transmise până la data de 13 decembrie 2015 (termenul a fost prelungit până la 28 ianuarie 2016).

Trei câștigători vor fi anunțați în luna februarie 2016. Premiul va consta într-o vizită de studiu de trei zile la Bruxelles la Parlamentul European.

Dacă aveți întrebări le puteți transmite la adresa: contact[at]parlamentor.ro

Documente relevante:

Concursul face parte din proiectul YouthParlamentor, finanțat de Parlamentul European/ Direcția Generală Comunicare.

Youth Parlamentor se adresează tinerilor, aducând împreună preocupările acestora și activitățile Parlamentului European într-un format media inovativ.

Obiective specifice:

  • Promovarea Parlamentului European și creșterea vizibilității activităților sale, inclusiv a anunțurilor și comunicatelor sale, în rândul publicului român, în particular în rândul tinerilor cetățeni români.
  • Creșterea conștientizării în rândul tinerilor români a importanței Parlamentului European și a rolului său în cadrul Uniunii Europene, inclusiv a efectelor pe care activitățile sale le produc în viața zilnică a cetățenilor europeni.
  • Informarea tinerilor cetățeni români cu vârste cuprinse între 18 și 26 de ani în ceea ce privește valorile, activitățile, politicile și inițiativele Parlamentului European.