Victor Negrescu, desemnat europarlamentarul anului 2015 în domeniul agendei digitale, va vorbi într-un interviu pentru EurActiv despre oportunitățile pentru tineri în IT&C. Adresați întrebări la rubrica de comentarii de la finalul articolului.

Ca temă secundară, desprinsă din subiectul tragic de actualitate al incendiului din clubul Colectiv, Victor Negrescu va vorbi, din experiența sa de elev în școlile occidentale, cum se face instructajul pentru incendii în unitățile de învățământ din Uniunea Europeană. 

Competențele digitale, necesare și esențiale

Comisia Europeană estimează că vor fi circa 825.000 de locuri de muncă neocupate în domeniul IT&C, în UE, în următorii cinci ani. 

Ce face Parlamentul European, ce ar trebui să facă statele membre dar și tinerii pentru a își găsi un job de viitor în domeniu: iată o temă pentru care așteptăm întrebări de la dvs., cititorii EurActiv.ro. Cele mai interesante întrebări vor fi incluse în interviul pe care Victor Negrescu îl va acorda EurActiv luni, 16 noiembrie. 

Victor Negrescu este ambasador pentru competențe digitale #eskills al Uniunii Europene. 

 

MEP Victor Negrescu, our #eSkills Ambassador, on the importance of this campaign: "I'm involved in the campaign because...

Posted by eSkills for Jobs EU on Thursday, November 12, 2015

În cadrul interviului, Victor Negrescu va vorbi despre Bugetul UE pentru anul 2016 și despre finanțări suplimentare în domeniul digital, alocate de UE, pentru care și-a adus contribuția directă. 

Ca subiect separat, pentru că este un context de actualitate tragic și nu poate fi ocolit, Victor Negrescu va vorbi și despre regulile și procedurile de prevenire a incendiilor și de salvare în caz de incendiu.

Așa cum se poate observa din profilul său detaliat mai jos, Negrescu a urmat școala și liceul în Belgia și în Franța. Acesta va descrie cum se face instructajul pentru cazul de incediu în aceste școli.