The German Marshall Fund of the United States caută doi stagiari pentru o perioadă de 6 luni, în perioada 15 mai - 15 decembrie 2017. Stagiul va fi part-time.

The German Marshall Fund of the United States consolidează cooperarea transatlantică privind provocările și oportunitățile regionale, naționale și globale în spiritul Planului Marshall. Fondat în 1972 ca o organizație non-partizane, non-profit, printr-un cadou din Germania, ca un memorial permanent la asistența Planului Marshall, GMF menține o prezență puternică pe ambele maluri ale Atlanticului. În plus față de sediul central din Washington, DC, GMF are birouri în Berlin, Paris, Bruxelles, Belgrad, Ankara, București și Varșovia. GMF are, de asemenea, reprezentări mai mici din Bratislava, Torino, și Stockholm.

Biroul din Bucuresti servește ca sediu și pentru Black Sea Trust pentru Cooperare Regională (BST). Obiectivele generale ale Black Sea Trust includ construirea încrederii cetățenilor în instituțiile publice și consolidarea acestui set critic de instituții; afirmarea valorii participării cetățenilor la procesul democratic; promovarea implicării societății civile în soluționarea conflictelor și dezvoltarea unor legături regionale, transfrontaliere în sectorul public, privat și non-profit. Țările incluse în activitatea Sea Trust Black sunt Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Moldova, România, Turcia și Ucraina.

Biroul din București desfășoară, de asemenea, programe de politici de promovare opinii regionale cu privire la aspectele de importanță pentru ambele regiune și comunitatea internațională (securitate, democrație, politicile europene față de vecinătate, rezolvarea conflictelor, etc.) și aprofundarea cunoștințelor despre regiune în cercurile politice transatlantice . Biroul din București organizează vizite de studiu regulate către țările din zona Mării Negre, coordonează cercetarea, și alte evenimente.

Calificări și cerințe. Candidatul ideal trebuie să posede următoarele cerințe minime

 • Să proveniți din mediul universitar în științe politice (afaceri internaționale, studii europene, studii de securitate, etc.) sau a relațiilor economice internaționale; studenților înscriși într-o comunicare, sociologie, drept sau program de jurnalism se poate aplica pentru această poziție cu condiția ca acestea să poată demonstra interesul pentru a lucra într-un non-profit internațională. Toți solicitanții trebuie inscrisi intr-un program de licență sau de masterat.
 • Să aveți fluență în limba engleză, iar rusa este un plus
 • Să prezentați un interes puternic în procesele de construire a democrației
 • Să aveți flexibilitate la multitask, au un ochi pentru detaliu, capacitatea de a efectua în conformitate cu termenul limită strâns și de a lucra în mod independent,
 • Bune abilitati de organizare
 • Competență cu Microsoft Office
 • Bune abilități interpersonale și capacitatea de a lucra într-un mediu multicultural

Domeniile principale de responsabilități

 • Produce comentarii zilnice de presă și informări săptămânale pentru problemele de interes și interesul pentru GMF și BST părțile interesate
 • Cercetare de fond conduită pe teme de interes pentru GMF și BST
 • Asistarea cu activitățile granturi
 • Ajută să mențină baza de date a Oficiului București de contacte
 • Ajută la organizarea Forumului București și alte evenimente
 • Acordarea de sprijin administrativ / de birou
 • Alte responsabiliăți atribuite

De ce să aplicați

Stagiul este o mare oportunitate pentru a afla mai multe despre regiunea Mării Negre Extinsă, problemele politice globale actuale, lucrările interioare ale unui non-profit internațională, precum și prima experiență în ceea ce grant-uri este și modul în care se face. În plus, programul facilitează interacțiunea și dialogul cu experți, oficiali și oameni de știință din domeniul relațiilor internaționale, securitatea și politica printr-o serie de evenimente politice și conferințe stagiari ajuta la organizarea și să participe.

De-a lungul stagiului, stagiarii vor avea acees la bibliotecile GMF. Mai important, GMF poate facilita interacțiunea cu experți de top pentru cercetare.

Până la sfârșitul programului, stagiarii vor înțelege mai bine zonele pe care le studiază, vor dezvolta o abilitatea de a se adapta și de a răspunde la orice fel de provocări legate de organizarea de conferințe de succes, precum și un set complet de competențe în spațiul de lucru: mai mare atenție la detalii, capacitatea de a găsi soluții la diferite probleme și o experiență substanțială în lucrul în echipă, precum și pe cont propriu a crescut. La sfârșitul programului, stagiarii vor primi un certificat care va atesta finalizarea programului.

Cum se aplică

Vă rugăm să trimiteți CV-ul și o scrisoare de intenție în limba engleză până pe 21 aprilie 2016 la mmflorea@gmfus.org. Interviurile vor fi programate pe între 2-5 mai și va avea loc la sediul Bucuresti GMF.