Cei interesați să învețe cum funcționează Comisia Europeană sau una dintre agențiile executive ale acesteia se pot înscrie până la data de 31 august pentru un stagiu de instruire de 5 luni remunerat cu aproximativ 1000 de euro/lună.

În fiecare an, sunt aproximativ 1.400 de locuri disponibile pentru cei care doresc să devină, pentru cinci luni, „ucenic” în cadrul Comisiei Europene sau uneia dintre agențiile sale executive (de exemplu, Serviciul European pentru Acțiune Externă sau Agenția Executivă pentru Competitivitate și Inovare).

Stagiile încep la 1 martie sau 1 octombrie, în fiecare an.

În prezent sunt deschise înscrierile pentru stagiile care vor începe în luna martie 2016. Cei selectați vor primi o remunerație de 1000 euro/lună plus rambursarea cheltuielilor de deplasare. Mai pot fi acordate polițe de asigurare medicală sau în caz de accident. 

Programul de stagii este deschis absolvenților de studii universitare care au obținut cel puțin diploma de licență (nivel bachelor), cunosc foarte bine limba engleză sau franceză și încă o limbă oficială a Uniunii Europene. 

Mai multe detalii despre condiții și procedura de înscriere, aici