Tinerii între 18 și 35 de ani care locuiesc în Zona de Securitate pot aplica pentru granturi pentru afaceri prin Programul „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Tinerii care locuiesc în Zona de Securitate pot aplica pentru granturi pentru afaceri prin Programul „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanțat de UE și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Potrivit agora.md, programul se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, în special femei și persoanele vulnerabile, care locuiesc în raioanele Florești, Șoldănești, Rezina, Orhei, Criuleni, Dubăsari, Anenii Noi, Căușeni și Ștefan Vodă.

Vor fi selectate 75 de persoane care vor beneficia de instruiri intensive în domeniul elaborării planurilor de afaceri. Ulterior, o comisie de evaluare va selecta cele mai bune 15 proiecte. Autorii vor primi un grant în valoare de până la 13.500 de euro, sprijin în inițierea afacerii și asistență consultativă individuală timp de 14 luni.Data limită de aplicare este 15 octombrie 2015.

Proiectul de acordare a asistenței tinerilor antreprenori de pe ambele maluri ale râului Nistru are loc în cadrul Programului „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat din anul 2009 de Programul Națiunilor Unite de Dezvoltare.

Programul contribuie la sporirea gradului de încredere între oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului, prin implicarea autorităților locale, comunităților de afaceri și altor părți interesate.

 Sursa foto: army.md